Vælg en side

Find

Her på denne side skal du se en række steder på nettet, hvor det kan være godt at finde og hente indhold. Hvert sted er præsenteret på en side for sig.

Først kommer en række steder, som er sikre at bruge, hvis du lige er begyndt at gå på nettet og for eksempel skal finde et billede.

Længere nede på siden kommer nogle steder, som kræver, at du er lidt mere øvet, og fx ved hvordan du laver en rigtig kildeangivelse, når du bruger Creative Commons.

Hvis du synes at en side ser svær ud, så er du kommet for langt ned af siden. Så rul lidt op igen og vælg en nemmere.

Godt for begyndere

Ressourcekanaler på Skoletube er det allerbedste sted at starte. Her finder du musik, film, lydeffekter og masser af spændende billeder.

Pixabay er en hjemmeside fuld af billeder. Alle billederne må downloades og bruges frit, og der er rigtig mange flotte billeder.

Der er fire værktøjer på Skoletube, som er rigtig smarte. For de kan nemlig hjælpe dig med at hente billeder direkte ind i din opgave.

Flere gode begyndersteder

Den store billedsamling fra Silkeborg rummer masser af billeder, der handler om livet og tingene i en stor dansk by. Hent og fortæl selv.

Kom med ind i Danmarks jernbanehistorie og oplev en masse billeder, som du også må hente og bruge i dine fortællinger.

Unsplash er en hjemmeside med rigtig flotte billeder, som du gerne må hente og bruge, som du har lyst.

.

.

.

.

Tillykke!

Tillykke! Du har nu været omkring nogle samlinger, værktøjer og steder på nettet med utrolige mængder viden og materialer. Det betyder, at du nu har en god ide om, hvor du skal lede, hvad du skal lede efter, og hvordan du tager indholdet med dig!

Lad os gå videre til hvordan vi så bruger indholdet. Det ser vi på, på næste side, siden Brug.

.

.

Har du lyst til mere

Vi har fundet og beskrevet en lille ekstra række steder på nettet, som rummer noget særligt. De er måske ikke særligt store eller specielt bredt anvendelige, men du skal alligevel lige have buddet.

Disse steder har vi samlet på siden Ekspert, og hvis du er nysgerrig, så kig indenfor.