Vælg en side
Flickr

Licens

Alle

Brugervenlighed

Øvet

Antal

400 millioner

Link

Flickr

Flickr giver dig masser af muligheder for at finde og hente billeder under alle licenser. Der er ca 13 milliarder billeder på Flickr, hvoraf “kun” 400 millioner billeder er under åbne licenser. Se fordelingen her.

Flickr er god til at gøre alle oplysninger om værkets navn, ophavsmand (dog som brugernavn) og licens, så det er nemt for eleverne at bruge.

Se hvordan du finder og henter billeder på Flickr i filmen herunder.

Botanisk Have cc:by Peter Leth

Sådan krediterer du billeder fra Flickr

Billeder under en Creative Commons licens skal altid krediteres med oplysninger om: værkets navn, licensen, ophavsmand samt et link til kilde. Det skal du også have med, når billedet kommer fra Flickr.

Du kan se mere om kreditering på siden Brug.

Her ved siden af kan du se et eksempel på en kreditering af et cc-materiale fra Flickr.

Leap cc:by sabrina’s stash

(Værkets navn + link + licens + brugernavn)

Start jagten med den rette licens

Der findes også en anden smart måde at gå ind i Flickrs billedsamling på. Du kan nemlig bruge adressen flickr.com/creativecommons for at komme til en oversigt over billederne sorteret efter licenser.

Det gør det nemt at forfine sin jagt til netop kun at være billeder under fx cc:by-licensen. Se filmen her ved siden af for at få en gennemgang af den mulighed.

Fang billedets webadresse

Nogle gange har man egentlig ikke brug for billedet, men vil i stedet for gerne bare have billedets webadresse. Det kan man også få fat i på Flickr, men det kræver en lille finte.

Hvordan du fanger et billeds webadresse kan du se i filmen her ved siden af.

VR-billeder på Flickr

Flickr er på mange måder stadig kongen for mig, når der skal findes billeder, også når det gælder om at finde 360-graders billeder, hvilket jo er meget nyttigt, når du vil arbejde med Virtual Reality i Thinglink 360 på Skoletube.

Se vores kit om VR i undervisningen, der fortæller dig alt om dette fascinerende fænomen og hvordan vi laver oplevelser og fortællinger selv.

Filmen her ved siden af viser dig lige hvordan du kan finde vr-billeder på Flickr.

(Kilde: Find og hent billeder på Flickr cc:by-sa LærIT)

Har du mistet dine oplysninger?

Hvis du har hentet et billede på Flickr, men har mistet oplysningerne om billedet, så kan det være noget nær umuligt at finde frem til kilden igen – med mindre du kender et par tricks.

Billedet du har hentet har fx følgende filnavn: “5950172292_a55d356fdb_b.jpg

Åbn en ny browser og sæt dette link ind: “http://flickr.com/photo.gne?id=

efter linket skal du indsætte filnavnet så ser den samlede adresse sådan her ud.
http://flickr.com/photo.gne?id=5950172292_a55d356fdb_b.jpg

Vupti – så er du tilbage på Flickr og står lige ved det billede, hvor dine oplysninger ligger. Dermed slipper du for at skulle opgive at bruge billedet.

Kilde til tippet (eng)