Vælg en side

Mapillary

Licens

CC:BY-SA

Brugervenlighed

Øvet

Antal

+130.000.000

Mapillary

Mapillary er i familie med Wikipedia og OpenStreetMap, på den måde at de alle bruger den samme licens, nemlig cc:by-sa.

På Mapillary kan du gå ombord i et stort interaktivt verdenskort, og finde billeder fra hele verden!

Mapillary er et lag af billeder fra hele verden, der er lagt på et åbent verdenskort (OpenStreetMap). Billederne er automatisk placeret på kortet, fordi appen som brugeren har taget billedet med har brug telefonen gps og kompas. Ved hjælp af en række snedige algoritmer og beregninger kan disse billeder nu flettes sammen sådan at man kan glide fra et billede til det næste og på den måde få den samme fornemmelse som vi kender det fra Googles Street View – blot med den forskel at du gerne må bruge disse billeder på Mapillary.

Mapillary.com – Street View under åbne licenser

Mapillary er en sjov mulighed for at bringe åbenhed ind i undervisningen, for alle kan være med til at fotografere deres lokalområde

Sådan bruger du Mapillary

Billeder fra Mapillary er lige til at hente. Du går ombord i verdenskortet og kan zoome dig rundt eller søge.

Verdenskortet har flere smarte filter-funktioner, som I kan have fornøjelse af, fx at du kan vælge efter tidspunktet som billedet er taget på, og på den måde kan du fx få vist billeder fra en bestemt årstid eller før og efter et særligt byggeri. (Læs mere om det smarte filter her, (eng))

Hvis I skal arbejde med VR og har brug for 360-graders billeder, kan filtret på Mapillary også klare det. Se hvordan her.

Svalbard cc:by-sa Barentz

Vurdering

Mapillary er en spændende tjeneste, fordi den måske af alle de åbne tjenester vi har på nettet, er den nemmeste for eleverne at deltage i og bidrage til.

Det passer fint med fagmål i Natur & Teknologi, Geografi og sikkert også i forhold til at bringe motion og bevægelse ind i undervisningen.

Kontakt os, hvis du vil have hjælp til at komme i gang eller have os til at lave en workshop med jer i fotografering af lokalområdet.

360-graders billeder / VR billeder 

 

Vælg filter øverst og ving 360 af. Så har du nu et verdenskort med 360 graders billeder. Alle billeder er cc.by-sa ligesom de flade billeder.

Billederne kan du nu bruge i vores VR-værktøj Thinglink 360 på Skoletube. Se hvordan i vores kit “VR i undervisningen”

Tip

Mapillary lægger selv vandmærke på billedet, sådan at de har deres navn med. Men det er jo ikke det samme som at kreditere ophavsmanden. Husk derfor på at I også skal have fotografen krediteret som fx sådan her.

PS: Embed er også muligt. 

Alt hvad der ligger på Mapillary kan også flyttes til andre steder via en embed-kode. Læs alt om Mapillarys embed-koder her. (ENG)

Billede fra Ebolowa, Cameroun cc:by-sa albingaspatetto