Vælg en side

Nationalmuseets online samlinger

Licens

Fra PD til Copyright

Brugervenlighed

Øvet

Antal

+350.000

Nationalmuseets Online Samlinger

samlinger.natmus.dk finder du et enormt stor og velbeskrevet materiale om hele vores Danmarkshistorie.

Der er flotte udstillinger på samlingens forside og allerede efter det første klik, kommer man til en stærk søgemaskine, hvor man kan udvælge sig viden og medier efter type, museumssamling, licens med mere.

Når man fundet det materiale man ønsker, kan man vælge Skoletube-fuglen, og dermed får man automatisk sendt både billedet og oplysningerne om værket direkte til sin mediesamling på Skoletube.

Dermed er det en velegnet side for både øvede elever at kaste sig over, og for lærere der tilrettelægger ressourcesamlinger for deres elever.

Hindsgavldolken cc:by-sa Arnold Mikkelsen, Nationalmuseet

Sådan krediterer du

Det er vigtigt omkring krediteringen at du er opmærksom på, at der ofte kan være en fotograf, der skal krediteres, sådan som det fx er tilfældet ved Hindsgavldolken herover.

Vurdering

Nationalmuseets digitale samling er ufattelig lækker og brugervenlig.

Søgninger og samlinger er tydelige.

Licensbetingelser er tydelige, og du kan desuden bruge udvalgte licenser, som søgefilter, sådan at du kun får materialer under bestemte vilkår frem.

Kvaliteten er i top.

PS: Den nye funktion med at sende billedet til Skoletube kommer snart på.

Salon i klunkehjem cc:by-sa Arnold Mikkelsen & John Lee, Nationalmuseet

Tip

Pas godt på filnavnet når du downloader billeder, for det er en god nummerplade, som gør at du altid kan finde tilbage til siden og materialet igen.