Vælg en side

OpenClipArt.org

Licens

PD

Brugervenlighed

Let

Antal

mange

OpenClipArt.org

OpenClipArt.org kan alle hente ikoner, illustrationer og grafik helt frit og enkelt.

Alt er udgivet under CC0, for som de skriver “ikke at skabe unødig friktion mellem brugere”. Det betyder at du må hente og bruge alt hvad du vil på OpenClipArt.

Som du kan se i vejledningen er det rimeligt enkelt at finde og hente indhold, og man kan hurtigt få både den type og størrelse som man har brug for.

OpenClipArt har desuden også et redigeringsværktøj, sådan at du kan tilpasse eller bygge videre på et værk direkte og med det samme. På den måde kan du lige får skrevet et par bogstaver på, ændret en farve eller rette lidt til, inden du henter det.

CC0 Juhele

Sådan bruger du siden

OpenClipArt er lige til at bruge. Du kan søge og hente i tusindvis af grafikker og ikoner.

Du kan også selv bestemme størrelse og format på materialet.

Vurdering

Det kan være dejligt at finde grafik fx som lag i en film i WeVideo, men skal du bruge grafikken til en plakat, præsentation eller infografik, vil det ofte være en god ide bare at se hvilke samlinger programmet indeholder, inden du går i gang med at lede efter noget på nettet.

Et mere brugervenligt alternativ kan derfor være Easelly på Skoletube, der også har en rimelig samling ikoner til infografik, og Powtoon på Skoletube, hvis du skal lave præsentationsfilm.

Tip

Har du brug for at finde tilbage til en kilde, kan du bruge filnavnet som guide.

Filnavn: “publicdomainq-salad_with_eggs_and_tomatoes-800px.png” kommer fra url: “https://openclipart.org/detail/284537/salad-with-fresh-tomatoes-cucumber-and-eggs”

Prøv fx at skriv titlen med mellemrum i stedet for _. Du kan også sætte filnavnet ind i en google-søgning, så vil dit grafik typisk være det første resultat af billeder.

Andre gode steder med grafik og ikoner