Vælg en side

U.S. Government Work

U.S. Government Works

I USA betragtes det som en offentlig ansat laver i sin arbejdstid som arbejdsgiverens ejendom, og derudover betragtes det som de offentlige myndigheder ejer, som offentlig ejendom.

For digitale og digitaliserede værker gælder der derfor et sæt særlige regler kaldet U.S. Government Work. Læs mere her.

A Landing Craft Air Cushion cc:by US Navy

Licens

U.S.Government Work

Brugervenlighed

Øvet

Antal

millioner

Sådan bruges indholdet

Indhold omfattet af U.S. Government Works er ikke omfattet af ophavsret, og med få undtagelser kan du sammenligne de betingelser som US Gov Works stiller op som en mellemting af en cc0-licens. Du må kopiere, distribuere, vise og bearbejde værkerne. Du bør kreditere værkerne, sådan som dansk ophavsret anbefaler.

Bemærk at disse vilkår kun gælder for de nationale myndigheders organisationer, så hvad politiet i Texas filmer af lokale skyderier, vil være beskyttet af ophavsretten, og hvis det kommer under en åben licens, er det ikke under en U.S. Gov.-licens.

Seed blog cc:by USDA

Links

NASA’s mediesamling – på Nasa – video på Youtube

Public Resource Org – på Youtube (mere end 5000 film under cc.by)

U.S. Navy – på Flickr – på navy.mil

U.S. Department of Agriculture – på Flickr

U.S. Department of Education – på Flickr

U.S. Department of Energy – på Flickr

Kadena Air Base – link

Kadena Air Base

Tip

Langt de fleste offentlige myndigheder og organisationer har deres medier liggende både på deres egen side og på en Flickr-konto. Du vil opleve at mange billeder på Flickr nu udgives med cc.by-licensen, hvilket jo blot gør betingelserne mere entydige og genkendelige.