Vælg en side

Vimeo.com

Licens

Blandet

Brugervenlighed

Øvet

Antal

+ 5,8 millioner

Vimeo

Med mere end 5.8 millioner film under forskellige Creative Commons licenser, er Vimeo en stor filmressource, når man er på jagt efter råbånd til sine videoprojekter.

Vimeo.com er ikke så kendt som Youtube, men skal man tegne et billede af de to, må Vimeo tage stikket som det seriøse og lækre site, mens der er mere tivoli og reklamesøjle over YouTube.

Gå ind på Vimeo.com/creativecommons for at komme på rette spor fra starten, og se videovejledningen herunder.

Logo til Vimeo er beskyttet af ophavsret. Billedet er hentet fra Vimeo.com/press og overholder deres vejledning om gengivelse.

Sådan bruger du siden

I stedet for at gå fra en søgning og vælge licens derefter, kan du også gøre det omvendt.

Gå ind på Vimeo.com/creativecommons og vælg under den licens, som du foretrækker. Jeg plejer at vælge cc:by for at gøre chancen for at min brug af filmen ikke konflikter med afsenderens intentioner.

Se hvordan det gøres i filmen her.

Vurdering

Vimeo er et perfekt sted at lede efter råbånd, fordi siden er en legeplads for feinschmeckere og udstyrsfreaks, så de skarpeste og lækreste film finder du på Vimeo.

En del af CC-materialet er reklamer og ligegyldige optagelser, så man skal have lidt tålmodighed til nogle situationer. Det er også en side der kan udfordre dine evner udi søgning.

Du skal også huske at brugere på Vimeo selv kan vælge om de vil have en download-knap under deres film. Du kan derfor finde film under åbne licenser, hvor download ikke er en mulighed. Det vil jeg vælge at respektere, hvis det var mig, også selv om du kan finde værktøjer på nettet, der gør det muligt at rippe film fra Vimeo, og dermed omgå det problem. Hvis du virkelig gerne vil have en kopi af filmen, så vil jeg foreslå at du kontakter brugeren i stedet.

Tip

Husk at skrive alle informationer ind i filnavnet, når du gemmer film fra Vimeo.

Filen du gemmer fra Vimeo er navngivet efter filmens titel, så hvis du mangler oplysninger om filmen, når du skal bruge den, så kan du bruge filnavnet som et søgeord. Fx “Swiss Alps”